sábado, 20 de diciembre de 2008

Entrevista a Met

Entrevista a Jaume Garcia Caro (Met) para Rotpunkt & Holds

Nombre : Met
Población: Donde la niebla es un arte. Vic
Edad: 22 anys
Modalidad que prácticas: Bloc (boulder)

Rotpunkt & Holds: ¿Cuánto hace que escalas?
Met: Vaic començar a principis de Març del 2007, és a dir, fa 1 any i 9 mesos. Molt poc.



Rotpunkt & Holds: ¿Cuál es tu motivación a la hora de apretar, para darlo todo?
Met: 1er de tot, quan s’escala a muerte el cervell nomes pensa que jo puc encadenar-lo i que els passos són fàcils. Aixo és un principi que he après dels bous que escalem junts, mes o menys sovint. I Aixi les regletes es fan una mica més “grans”. Amb aixo aconseguit, la meva motivacio nomes es centre en fluir per la roca, sentir-la meva i al inreves i poder arribar al final, amb més o menys esforç, i poder cridar d’alegria, ja que la sensacio d’haver pujat i d’estar a dalt i no pas a baix, és una sensacio que poques coses a la vida ho poden igualar.



Rotpunkt & Holds: Que es lo que más valoras en un día de escalada y porque.
Met: Realment el que mes valoro es pasar un bon dia. Estar content i pasarmo be amb els companys que escalem. Escalar el que es pugui i fanatitsarme cada dia una mica mes. Jo crec que d’aquesta manera es com pots pasarto millor, animar als companys mentres escalen i llavors sentirlos que t’animen a tu.(es un bon exemple). D’altre banda tambe m’agrada valorarme una mica sobre el que he encadenat. Autocritica. Simplement per poder evolucionar com a escalador i com a persona, i intentar apendre dels errors.


Rotpunkt & Holds: Highballs o Chinchetas, porque.
Met:
Hi ha xinxetes que donen mol joc i et poden fer suar molt; inclus fer-te desesperar. Jo sóc petit i em puc moure millor que poder la mitja d’escaladors, que segur que son mes alts i llargs.Per tan, en general, no em desagraden les xinxetes. Tot i aixi, cada dia que pasa m’agrada mes la sensacio agónica d’haver-te de vellugar amb molta soltura i precisió enfilat uns quans metros, sapiguen que si caus t’espera la mort, l’infern. Mola saber controlar aquestes emocions i poder central el cos i la ment en tan sols pujar, ascendir, flinyar per la roca; Així, de mica en mica, perdre la “por” a aquests tipus de blocs, ja que hi han moltes zones de bloc al món i totes diferents. Segur que hi han sectors on la majoria dels blocs son alts, i si els hi tens por o respecte no escalaras gaire; o gens, res.




Rotpunkt & Holds: ¿Que tipo de escalada te gusta más.?
Met:
Ara si que m’has ben enganxat. És una bona pregunta pero difícil de contestar. Crec que és molt important per un escalador que pugui encadenar blocs o vies de tots els tipus d’escalada. Realment d’aquesta manera pots anar a tot arreu. I aixo es molt important: viatjar, canviar de roca, de tipus d’escalada, de pais i de forma de vida de la gent. Et crees, evoluciones com a escalador i persona. Pero com que la resposta le d’enfocar cap a un tipus d’escalada concret, o dos, direm que els desploms i els sostres. Cadascú és com és i escala segons a après i segons el que es coneix a si mateix. Jo vaic bastant be de força als braços i dits i em falta sapiguer-me mourem mol mes be per la roca, ja que la col.locació del cos i dels peus és el més important de tot. La força és l’element més facil de guanyar: no fa falta que escalis, simplament aixecar pes, anar al gimnas… En canvi, la col.locacio nomes es guanya escalant i escalant i escalant i escalant… No acabaria mai perque sempre es pot evolucionar. Ara mateix els desploms m’omplen mes que cap altre tipus d’escalada, pero tambe cada cop m’obliguen a ser mes tecnic. Crec que va per etapes de la vida (com tot el que fem i ens pasa) i zones d’escalada que mes frecuentis. ES BUSQUEN “TECHITOS” PER OSONA. RAÓ: ESCALAR-LOS. SI EN TROBEU FEU-MO SABER. MIL GRACIES

Rotpunkt & Holds: ¿Cómo es para ti un viaje perfecto?
Met:
Un viatge perfecte és anar al lloc dels teus somnis i encadenar els millors blocs. Crec que seria el millor viatge que cadascú de nosaltres podria fer. Tothom te somnis perfectes, no? Doncs tan sols es tracta de preparar-te per quan tinguis l’oportunitat o puguis fer realitat. Jo entenc com a viatge perfecte un grup d’amics, amb ganes d’escalar, viure uns dies junts, pasant-s’ho lo més bé posible i gaudint d’aquells dies que estan vivint sapiguent que en breu aixo s’acabara i tornarant a la rutina.


Rotpunkt & Holds: De más a menos enumérame las mejores zonas que conoces para hacer bloque.
Met: Bishop, Fontainebleau, Targassone, Albarracin, Yosemite valley, La Comarca, Savassona, fusimanya, el Cogul, el escorial, Can Boquet, Can Bruguera… Porto poc temps fent bloc i encara no he voltat gaire, pero tot arribara!!!

Rotpunkt & Holds: Que es para ti el boulder.
Met: Una altra de difícil. I que t’explico jo ara. Tinc 22 anys, sóc jove pero m’han pasat un munt de coses de tota mena, pero cap m’ha marcat tant com practicar bulder.Com pot ser que un esport et xucli tant? Em preguntava jo. I ara ho estic descobrint. Va passant el temps i veus que nomes penses en escalar; es igual on, amb qui i a quina hora. Trepar!! Aquí comences a veure que sense volguer t’estas tornant un fanatic i que no hi ha pas enrrera ( qualsevol cosa que veus li arqueges, encara que estiguis currant o a la cuina sopant). Ja portes el boulder a la sang i qualsevol coseta o comentari o relaciones directament amb escalar. Arribar fins a un punt just de bugeria i fanatisme. Aquest es el meu punt, ja que tot lo esmantat a mi m’ha pasat i puc afirmar rotundament que per mi el boulder és com el “jaco” per un yonki. I molt orgullos de que sigui aixi i per a molts anys si és posible. S’esta convertint en un estil de vida, en una manera diferent de viure, d’estimar i ser estimat, tot un món envoltat de galaxias i estrelles.
Bous, aixo meu no te freno!!!!!!!

Rotpunkt & Holds: ¿Aficionado a la jardinería y a la deforestación?
Met:
Tu ja saps el que hi ha. Cada cop m’estic donant més compte de que és igual d’important escalar que netejar la zona on escales. Tan sols has de tindre ganes i temps per dedicar-li ( com qualsevol cosa que vols). Es molt satisfactori arribar a un lloc i veure com la gent s’ho curra perque tu tan sols hagis d’escalar; res mes. Per tant, quan estas a la zona que t’identifiques com a escalador no costa gens respatllar les preses, netejar-ho, aplanar les zones de caigudes, o inclus tallar alguns arbustos o arrels perque TOTHOM pugui gaudir d’una escalada bona i segura, que és el que volem tots. Jo voto per la DEFORESTACIÓ.



Rotpunkt & Holds: Y para acabar, ¿Cómo es un día de escalada perfecto para ti?
Met: No molta gent, pero ben acompanyat. Fred i sol. Portar varies semanes probant un projectes vellissim i complicadissim pel meu nivell i, al trobar les condicions tant bones que us comento, encadenar el projecte, fluir per ell, fer posible lo imposible, progresar i millorar; i el mes important, sentirte content i feliç de disfrutar tant del que ens dona la natura sense modificar-la ni transformar-la. Rascant la perfecció, no???

16 comentarios:

Anónimo dijo...

A algu li interesa aixo?

Ferran Guerrero dijo...

De momento yo voy a tirar de Google analytics, como el que tiene Tufa-Tufa en su blog, vale company.

Aquest blog, és per informar, per ensenyar, per explicar, etc, si hi ha coses que no t'interessen, és molt fácil ens esborres de Favoritos i no hi entres, ja saps què s'explica i què es diu aquí (entres practicament a diari i més d'una vegada ;)), entenc que no t'agradi.

L'unic que puc fer es desitjar-te un Bon Nadal, i que no et preocupis tant del que fem els demés, a vegades es converteix en una obsessió i no és bo, surt a escalar aquests dies, de tant de fred, que falta et fa! i això; Bon Nadal i Feliç any 2009 Ferran & Laia.

susi dijo...

ferrran, m'ha encantat l'entrevista.
es interesant com a entrevista, i també son interesants les persones implicades en ella.

us desitjo un Nadal feliç i ple de tibades.
;)

Dany, Maki, Nacho y Tato. dijo...

ya era hora cabroncete,muy buena la entrevista,me hace que pensar sobre met gran escalador y gran persona veo que tiene las ideas muy claras y que va por muy buen camino,se que dentro de unos años sera de lo mejor de lo mejor imparable el nano. respecto al anonimo este le tengo unas ganas que te cagas y no soi el unico,ahhhhh y yo le deseo una muy infeliz navidad que eso es lo que es un infeliz.nos vemos mañana por la comarca subiremos todosssss a las 10 estaremos por el bar bouuuu,nos vemos.maki.

Anónimo dijo...

A mi m'interessa. On ho puc comprar?
Ah! que és gratis?
Joder, i gent queixant-se!
Potser també l'haurieu d'entrevistar al "sobrao"! Segur que deu tenir coses molt interessants que instruir

Anónimo dijo...

Bon Nadal anonim quin tiu!
Molt bona la entrevista bous! per fer un any i poc molt be nanu!fem un club de bloc a sostres iaaaaaaaaaa!

Ferran Guerrero dijo...

Susi: Bon nadal com vam quedar, a la tornada de Fonten del company i pasat festes farem un petit stage per l'emporda, que passeu molt bones festes, tota la familia Susi & Quo.


Maki: Mañana a apretar a muerte, haber si el tiempo nos acompaña, nos vemos a las 10 en el bar, y tranki por el Anonimo, cualquier dia meto su nombre apellidos, telefono movil, lugar que se conecta desde casa, trabajo y posible locutario cercano a su casa, así que el mismo (esto del Analytics es la ostia), ya se que le tienes ganas, ya te explicare bow, tan solo te dire que no esta en el censo de Xesca, mucho no le debe importar las paredes que algun dia escalo.

Taliban: Aunque no te lo creas tengo presente lo del Lunes y el Martes, estamos trabajando en ello, el Domingo confirmo.

Manya: No se si has anat ja al sostre de Codol, pero si t'agraden els sostres alla tens un bon laboratori, salut i dema hi serem una bona colla d'aperturistes i bloqueros, Comando maresmeny i Comando Sant Joan de Vilatorrada.

salut

Si mes no un blog es un espai gratuit on penjar iniciatives com aquesta de l'entrevista (prepareu-vos que mes d'un d'aqui caura), i com diu Taliban no s'ha de pagar, ni conexio a Internet (almenys a Osona), aixi que ningu obliga a llegir aquest noticiari, siguem francs.

Bona nit

en Girbén dijo...

Ja veus Ferran com la balança dels comentaris s'ha decantat pel cantó dels que ens agrada escoltar les opinions dels altres.
Que alguna afirmació del Met sigui discutible, això, sempre admetrà un diàleg; n'estic segur.
Ah! Els d'Osona sembla que ho voleu tot! L'un que si vol fissures perfectes vora casa, el Met que si vol sostrets... No havíem quedat que era La Plana?

Ferran Guerrero dijo...

Com be saps amic meu, i millor que tu no ho sap ningu, la Plana te racons amagats que son de pel.licula, que l'hi diguin a la pel.licula d'en Serrallonga.

Comapany et desitjo, un Bon Nadal a tu i a la familia, suposo que abans en parlarem, encara que sigui via mail.

Bona Nit.

en Girbén dijo...

La Plana és, i ha de ser, PLANA!
Altra cosa són les Guilleries, el Collsacabra, el Vidranès, el Montseny, el Lluçanès, Collsuspina...
Sostrets dius que voleu?
S'estudiarà.
Aviam si els reis us en porten uns!
Us serveixen els sostrets de carbó?

Això, bona nit,
i tapa't!

Dany, Maki, Nacho y Tato. dijo...

mu buena la iniciatiba de hacer entrvistas a escaladores anonimos en este mundillo no te preocupes por el anonimo y no des su nombre conozco mas de uno con ganas de felicitarle las navidades mejor dejarlo en el anonimato ta mañana bixo

Marieta dijo...

tela marinea en Met aquest, pura motivació!!
bona entrevista booou i bon nadal jejejeje

Anónimo dijo...

Bon Nadal i bon any..pau harmonia i tal i tal...

Bon rotllet aquest de la entrevista, de vegades tanta PIADA, tanta INFO i les PERSONES les deixem de banda.

A mi M'INTERESSA MOLT saber què pensen els escaladors,q ue de números ja n'estem intoxicats prou.

Com diu en GIRBEN, però, tot és matisable.

Ei Ferran, com que no soc bloquero em costa identificar-me amb algun concepete que igual em queda sense el sentit que en realitat té per vosaltres, però la paraula DESFORESTACIÓ, externament ( repeteixo, no sóc bloquer i per tant la meva opinió és la d'un trepa alià als blocs)sona una mica alarmant !!!!

ACONDICIONAMENT, ARRGLAR `peus de via, MILLORAR...etc...

Hehehe, salut bow i a gaudir que són dos dies (i passar-los emmurriat fent comments BURROS fa pena...)

Ferran Guerrero dijo...

Tens raó tranki, era una manera de parlar, encara tancarant la zona.

Bon nadal a tothom i a veure si teniu sort amb la Loto.

Anónimo dijo...

FOrça METTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT!!!!!Ets un supermotivat tio!!!!Pels ossos de Cristu que us vindrem a fer una visita els de Malgrat i compartirem motivació senglars!!!!

Apa Ferranet!una abraçada a tu i a la Laia, bé, i a tots i totes les boues i bous de la Plana!!!!

Jordi Masats

Ferran Guerrero dijo...

Aquest Masats, bouuuu, t'estic esperant per aqui, puja amb en Jaume un dia i la liem a fondo entre pedra i magnesi.

Bon nadal fanatic.