miércoles, 22 de octubre de 2008

Xesca: Xarxa d'escaladors Catalans


Y despues de muchos dias de que el personal escuchase historias de censo, mails fantasmas, y un largo etc, ya ha arrancado Xesca (Xarxa d'escaladors catalans) , aquí debajo teneis toda la información, de que se trata, de como, porque? y para que?, es importante, nos interesa a todos los escaladores da igual de la modalidad que provengais y la comunidad autonoma a la que pertenezcais.(en la parte inferior en Castellano)

SI ESCALES o tens afinitat amb aquesta activitat, AIXÒ t'interessa:

En l'actualitat, EL NOSTRE COL·LECTIU s'enfronta a diversos problemes i estem acostumats que cada vegada que passa quelcom que ens afecta, arriben reiterades crides a la mobilització i defensa dels nostres drets. Però, si se'n materialitza alguna acostumem a arribar tard, o amb pocs efectius o desmotivats.

Avui dia hi han problemes immediats i problemes i situacions que si no s'aborden ja des d'ara perjudicaran l'escalada en un futur proper, doncs serà difícil practicar-la en les condicions en les que estem fins ara acostumats. Podríem destacar els següents problemes:

Regulacions i prohibicions,
Sostenibilitat de l'entorn,
Sentiment de poca eficàcia en quant a representació oficial es refereix,
Polèmiques d'equipaments i reequipamients,

Trobar la manera idònia de solucionar aquesta situació no és tasca fàcil. Per això, s'ha desenvolupat una nova fórmula o manera amb la que sentir-nos més capacitats per a aconseguir un millor i més eficaç funcionament i coordinació del col·lectiu.

Pensem que si som capaços de fer un petit pas, el primer pas, segurament haurem trobat el bon camí per afrontar qualsevol repte. I aquest primer pas passa per a confeccionar un "CENS REAL" de tot el personal practicant, afeccionat o interessat amb l'apassionant món de l'escalada dintre de Catalunya.

Perquè únicament una estructura, com serà aquest CENS, construïda pel nombre de escaladors/es màxim al seu darrera, podrà parlar per i entre ells/es, defensar en el futur i de millor manera els seus interessos i arribar a acords positius, quan calgui, amb altres entitats i/o particulars també legitimats dins del mateix entorn on acostumem a practicar la nostra afició.
Per a inscriure's en aquest cens:

NO importa la modalitat d'escalada que practiquis (tradicional, esportiva, bloc, gel, psicobloc, ferratas, vies alpines, artificial, rocòdroms, …),
NO importa l'edat que tinguis, (5, 22, 42 o 94 anys)
NO importa d'on procedeixis,
NO importa que escalis molt, el cap de setmana o de tant en tant,
I QUINA ÉS LA FINALITAT D'AQUEST CENS?
Disposar d'una plataforma o xarxa bàsica amb la qual:
COMUNICAR-NOS i, alhora, tenir MECANISMES per a ESTAR TOTS IGUAL DE INFORMATS.
CAPACITAT de CONVOCATÒRIA. CAPACITAT per a poder PARTICIPAR en les INICIATIVES que es presentin.
Poder CONSENSUAR UNA VEU, si cal, i amb tots els seus "MATISOS" per a TRANSMETRE-LA a qui ens REPRESENTEN o ens hagin de representar.
Disposar d'un MITJÀ APROPIAT per a trobar SOLUCIONS que puguem DISCUTIR.
PRACTICAR les ACTUACIONS de FORÇA que es considerin, disposant del MÀXIM POTENCIAL participatiu. Que poguem dir, SOM "TANTS"!
Que serveixi, per fi, com un NEXE COMÚ a totes les INICIATIVES i PROPOSTES, les quals poder-les TRANSMETRE als ORGANISMES pertinents.

Com que volem i cal arribar força lluny i a tothom, T'ANIMEM que no només T'INSCRIGUIS tant tu com a la teva família/entorn també practicant, sinó que facis arribar aquest e-mail a TOTA la teva llista de contactes. També trobaràs al final un text per fer-lo servir com SMS per ampliar la teva llista a persones que no tenen email però si mòbil.

Per altra part, CAL FER ARRIBAR AQUESTA CRIDA AL CENS a d'altres coneguts, que no disposin d'aquest mitjà de comunicació, els quals, i sota la seva aprovació, es puguin afegir-hi i així aconseguir "trobant-se" tothom. Hem de procurar ser-hi TOTS.

Animem també, de pas, a escaladors d'altres demarcacions i països a conèixer, col·laborar, ajudar o adherir-se a aquesta iniciativa que tot just ara comença. També hi caben dins d'aquest CENS.
I QUE CAL FER?

Accedeix a www.xesca.org per a inscriure't.
També hi trobaràs una pestanya per a poder consultar tots els integrants que ja ens hem censat.

Si desitges efectuar qualsevol comentari o consulta, no dubtis ni un moment en fer-nos arribar un e-mail a info@xesca.org

Gràcies per el teu temps. I llarga vida a l'escalada!

Exemple SMS: Sklador-a.Tnim prblms d rpresntcio-rgulacio-ecoimpacte qens prjudikn.XESCA vol dnar slucions +rpresnttives i cnsensuades xl nstre bnfici.Rcolzans www.xesca.org

Castellano:

SI ESCALAS o tienes afinidad con esta actividad, ESTO te interesa:

En la actualidad NUESTRO COLECTIVO se enfrenta a varios problemas y estamos acostumbrados a que, cada vez que pasa algo que nos afecta, se efectúen reiterados llamamientos a la movilización y defensa de nuestros derechos. Pero si se materializa alguno o acostumbramos a llegar tarde o con pocos efectivos o desmotivados.


Hoy en día hay problemas inmediatos, y problemas y situaciones que si no se abordan desde ahora perjudicarán la escalada en un futuro próximo, pues será difícil practicarla en las condiciones a las que, a día de hoy, estamos acostumbrados. Podríamos destacar los siguientes problemas:

Regulaciones y prohibiciones,
Sostenibilidad del entorno,
Sentimiento de una representación oficial por las entidades existentes poco eficaz,
Polémicas de equipamientos y reequipamientos,

Encontrar la manera idónea de solucionar esta situación no es tarea fácil. Por esto, se ha desarrollado una nueva fórmula o manera con la que sentirnos más capacitados para conseguir un mejor y más eficaz funcionamiento y coordinación de nuestro colectivo.


Pensamos que si somos capaces de hacer un pequeño paso, el primer paso, seguramente habremos encontrado el buen camino por afrontar cualquier reto. Y este primer paso sería confeccionar un "CENSO REAL" de todo el personal practicante, aficionado o interesado con el apasionante mundo de la escalada dentro de Catalunya.

Porque únicamente una estructura, como será este CENSO, construida por el número máximo de escaladores/as, podrá hablar por y entre ellos/as, defender en el futuro y de mejor manera sus intereses, y llegar a acuerdos positivos, cuando haga falta, con otras entidades y/o particulares también legitimados dentro del mismo entorno donde acostumbramos a practicar nuestra afición.

Para inscribirse en este censo:
NO importa la modalidad de escalada que practiques (tradicional, deportiva, bloque, hielo, psicobloc, ferratas, vías alpinas, artificial, rocódromos, …),
NO importa la edad que tengas, (5, 22, 42 o 94 años)
NO importa de donde procedas,
NO importa que escales mucho, los fines de semana o de vez en cuando,
Y CUAL ES LA FINALIDAD DE ESTE CENSO?
Disponer de una plataforma o red básica con la cual:
COMUNICARNOS y, a la vez, tener MECANISMOS para ESTAR TODOS IGUAL DE INFORMADOS.
CAPACIDAD de CONVOCATORIA. CAPACIDAD para poder PARTICIPAR en las INICIATIVAS que se presenten.
Poder CONSENSUAR UNA VOZ, si hace falta, y con todos sus "MATICES" para TRANSMITIRLA a quienes nos REPRESENTAN o nos tengan que representar.
Disponer de un MEDIO APROPIADO para encontrar SOLUCIONES que podamos DISCUTIR.
PRACTICAR las ACTUACIONES de FUERZA que se consideren, disponiendo del MÁXIMO POTENCIAL participativo. Que podamos decir, CUANTOS SOMOS!
Que sirva, al fin, como un NEXO COMÚN a todas las INICIATIVAS y PROPUESTAS, las cuales poderlas TRANSMITIR a los ORGANISMOS pertinentes.


Como queremos y hace falta llegar bastante lejos y a todo el mundo, TE ANIMAMOS que no sólo te INSCRIBAS tanto tú como tu familia/entorno también practicante, sino que hagas llegar este e-mail a TODA tu lista de contactos. También encontrarás al final un texto para usarlo como SMS y ampliar tu lista a personas que no tienen email pero si móvil.

Por otra parte, HACE FALTA HACER LLEGAR ESTE LLAMAMIENTO AL CENSO a otros conocidos, que no dispongan de este medio de comunicación, los cuales, y bajo su aprobación, se puedan añadir y así conseguir un medio para "encontrarnos" todos. Hemos de procurar ser TODOS.

Animamos también, de paso, a escaladores de otras demarcaciones y países a conocer, colaborar, ayudar o adherirse a esta iniciativa que apenas ahora empieza. También caben dentro de este CENSO.

Y QUE HACE FALTA HACER?
Accede a
www.xesca.org para inscribirte.
También encontrarás una pestaña para poder consultar todos los integrantes que ya nos hemos censado.


Si deseas efectuar cualquier comentario o consulta, no dudes ni un momento en hacernos llegar un e-mail a info@xesca.org

Gracias por tu tiempo. Y ¡larga vida a la escalada!
Ejemplo SMS: Sklador-a.Tnms prblms d rprsntacion-rgulacion-ecoimpcto qns prjudikn.XESCA prtnd dar slucions +rprsnttivas y cnsensuads x nstro bneficio.Apoyanos
www.xesca.org

6 comentarios:

Dany,Maki,Nacho,Tato.Miriam,Marc Nadal,jordi dijo...

ya era hora de que alguien tomara la iniciativa me alegro un monton y espero que esto sirva de algo y no se quede en el aire.maki

Ferran Guerrero dijo...

Ahí estamos Maki, ya hace unos meses que estabamos gestando el asunto pero hasta ahora no habiamos podido acabarlo de completar.

Todos a uns que se vea que somos un colectivo unido.

Saludos a todos.

susi dijo...

aquesta iniciativa, si més no, ens farà més forts i aixó ja és un pas gegant.

Gràcies a tots/es per la ilusió, les ganes i la feina feta.

Anónimo dijo...

hola ferran,

soc el joan, anava a deu dits quan hi treballaves tu. tinc una consulta.
em vull baixar la guia en pdf del montseny i al clicar em deriva a
la pagina megaupload. es de pago o puc descarregar l'arxiu gratis? es que no sé com fer-ho i a cada lloc que entro vaig a la mateixa pagina de megaupload que ofereix diferents tarifes.

merci

salut

Ferran Guerrero dijo...

Hola Joan (quin d'ells, ja hem diras, si et deriva a Megaupload (no es de pagament l'hem fet gratuita el Felix i jo), llavors quant i siguis, llavors hi ha un lloc que et diu "Por favor introzuca ADF" per exemple i li doncs al Dowload, transcurreguts uns 30 segons, sota d'aqui posa Free Download, li doncs i es descarrega.

Que tinguis sort, i ja diras quin Joan ets "Gimenez".

Salut

Anónimo dijo...

ferran,

ja està, havia de posar la sigla que et diu a la finestra. volia anar molt ràpid.

merci i ens veiem