lunes, 15 de diciembre de 2008

XESCA, un pas endavant en el futur de la ESCALADA a Catalunya

Post realitzat i redactat per en Tranki

LA XESCA ha decidit constituir-se en "ASSOCIACIÓ XARXA d’ESCALADORS DE CATALUNYA", com un primer pas per esdevenir l’associació que englobi els escaladors d’aquest país.


US ANIMEM a ser SOCIS FUNDADORS de la XESCA com a ASSOCIACIÓ ¡!! Podeu informar-vos en a la web www.xesca.org o al email Info@xesca.org .


El futur de les zones d’escalada ( com a la resta del món) passa per dos aspectes que necessiten d’ un interlocutor VALID i que parli PELS ESCALADORS , sense altres interessos que el de garantir la pràctica del nostre esport:


1) Negociació i treball ( estudis, contraestudis, dialeg, defensa i vetlla) per seguir escalant a les zones d’escalada de Catalunya. Actualment el nombre d’escaladors s’ha disparat, l’ús massiu de les zones d’escalada suposa un ACCÉS i un ÚS de parets i blocs sovint en terrenys privats o publics. No existeix altre interlocutor que els propis usuaris locals o equipadors. La XESCA vol esdevenir un interlocutor valid davant la administració, i acumular experiencia i medis per dialogar paral.lelament amb interlocutors privats. Davant les creixents prohibicions i limitacions cal un representant DIRECTE i PREPARAT.


2) Treball i difusió del RESPECTE entre el nostre col.lectiu, tant del patrimoni de vies d’escalada i les diferents visions de les mateixes, com de la SOSTENIBILITAT del nostre esport en el medi que es realitza. Aquest treball cal que es faci des de l’inici i la formació de l’escalador així com en els conflictes entre els mateixos.


Aquest principis requereixen de una feina extensa i duradora que no es pot fer simplement de manera individual ni sense medis . Ara la XESCA esta naixent, simplement, però és una idea amb una visió de futur a mig i llarg plaç que esperem que sigui acollida pel col.lectiu com una iniciativa que ens permetrà garantir l’escalada , en totes les seves vessants, a les parets de Catalunya, durant molts anys més.


Aquest diumenge els socis “pre-fundadors” ens vam reunir per tal d’establir les bases ( Estatuts, Estructura provisional abans de la primera asamblea, etc), de cara a inscriure’ns al registre.


El segon pas és el de buscar les fonts de finançament de XESCA. Aquesta associació que treballarà en profit de:


* El COL.LECTIU escalador com a tal ( quota, de moment descartada )

* El MERCAT de consumidors de material d'escalada ( esponsorització i col.laboracions)

* Els ciutadans ESCALADORS com a usuaris de les zones d'escalada (subvencions publiques)


El tercer pas és posar-se a treballar dur pels nostres objectius, que són els de tots.


Suposo que us preguntareu PERQUÈ...quina feinada no? Jo també m'ho preguntava ahir, quan estava "currant" en diumenge, enlloc de escalar...però suposo que SI NO ES FA NO HO FARÀ NINGÚ...sempre hi ha d'haver APERTURISTES i EQUIPADORS, en realitat forma part de la mentalitat d'aquelles persones que pensen, pensem i penseu en l'ESCALADA com una forma de vida que cal conservar més enllà de que hi siguem nosaltres...pel futur...


ANIMEU-VOS !!!!

12 comentarios:

PGB dijo...

I per molts anys!

Endavant amb la XESCA!

Jaimito dijo...

bueno bueno.Parece que el tema va en serio. jajajaja. Guay tio. ESpero que ens vagi mol b amb aquesta "lluita" dels escaladors de poder escalar amb tota llibertat i demostrar lo b que ens podem comportar.

Exacte, et parlo del 1er 7c de Can boquet, po no vaic probarlo. Vaic probar el 6b. Pero el 1er i 2on pas del 7c es veien brutals. Un dia sense humitat ja es probara. Vinga bou, que ja queda menys pel dimecres

Ferran Guerrero dijo...

Jaimito: pensava que si que l'havies probat, i Els desertors de la corda que tal????, KNBQ mola ehhh? suau o apretat???, bowww ja xerrem, dimecres comença el festival, i divendres a la tarde les vacances.

Ja tinc ganes de començar a levitar, espero que deixi de ploure si no allo de la piragua anira en serio.

Salut bow

Marieta dijo...

força xesca!!
Bona feina Ferran, val la pena sacrificar un dia de festa per la causa escaladora

susi dijo...

sabem que no serà fácil, però només la suma de l'ilusió i l'empenta de tots, farà que aquest projecte tiri endavant; n'estic segura.

un peto a tots.

Anónimo dijo...

MOlt bé! És fantàstica aquesta iniciativa, desitjo amb totes les ganes que tiri endavant i que aconseguiu tot el que us porposeu! A la pròxima m'hi apunto (a no ser que els estudis m'obliguin a quedar-me a casa), és una bona causa i mola implicar-s'hi!
Feu una bona feinada (i sembla increïble que sigueu capaços de perdre un dia d'escalada... això demostra que realment és molt important que tiri endavant i que es consolidi de debó!)
Ànims!!

Anónimo dijo...

Feia fred i mal temps! ;)

Ferran Guerrero dijo...

Al sortir de casa cap a la reunió, hem consolava veient com per aqui plovia, desde Berga ens deien que nevaba, Montserrat semblava que tenia a sobre la tempesta i en algun punt de vilafranca i el penedes començava a caure aigua neu, llavors encara hem va consolar mes, la causa s'ho val, vull que el dia que tingui un nano aquest pugui escalar on vulgui i no on pugui, aixi que la pluja entre altres coses va servir d'excusa per sentir-me una mica més bé.

La Xesca tira endavant amb més força que mai, tothom que vulgui es pot afegir com a Soci fundador, aixo no obliga a res.

Anónimo dijo...

bou diumenge pujarem a la comarca...ja parlem,salut!
kueka.

Ferran Guerrero dijo...

ok, perfecte, dissabte et truco, afila els dits que hi ha feina.

Dany, Maki, Nacho y Tato. dijo...

que pasa ferran que hechamos de menos tus post sobretodo yo que no paro de mirar tu blog en busca de motivacion pura que es lo que inculcas mejor que nadie ,espero que no te hayas lesionado ni nada por el estilo un abrazo bouuuuu,mañana casi seguro subimos por la comarca que tenemos mono comarquero ja ja ja,nos vemos.maki.

Ferran Guerrero dijo...

Lo se bicho, pero esta semana entre el curro que no ha sido poco, y los dias que he ido a escalar estaba todo mojado y humedo, en internet practicamente no habia actualizaciones.

Ahora estoy editando dos entradas para hoy la segunda te va a gustar, jajajaja, mucho frío y nucha humedad, todo mojado, nos vemos mañana entonces.