jueves, 28 de octubre de 2010

Savassona Guia de Boulder i Escalada, ya a la venta


Foto: Propiedad de Editorial Alpina
Savassona es un lugarde la Cataluña interior, catalogado como espacio protegido, tiene una gran importancia histórica, social, natural y deportiva.

Es un sector de las Guillerias muy conocido por los escaladores y los excursionistas, por los senderistas y los ciclistas, por arqueologos y historiadores, y en general por todas las personas con un mínimo de interés por nuestra cultura.

A la belleza del lugar se le ha de añadir : un buen puñado de leyendas, descubrimientos arqueologicos, grabados en las piedras, tumbas antropomorficas, construcciones preromaniques, líquenes enigmàticos, vias de escalada, rocas con encanto, prados relajantes y caminos solitarios.

Todo esto se incluye en esta guia para que toda la gente que visite Savassona pueda disfrutar de un sitio mágico.

La guia hace un repaso exhaustivo a todos los bloques que se pueden encontrar alrededor de Savassona mediante fichas tecnicas y fotografías muy detalladas que van indicando las principales vías y problemas de boulder con sus dificultades para que todo el mundo que lo desee se pueda iniciar o bien adentrarse en esta modalidad de la escalada.

Editorial Alpina
Foto: propiedad de Editorial alpina
Después de muchos rumores, que si que no, por fin sale la Guia oficial de Boulder en Savassona, realizada por nuestro compañero Guillem Crusats y editada por la Editorial Alpina, me hace mucha mucha ilusión que por fin después de un intento frustrado (porque había gente en contra de su publicación), y la edición Alemana de Gebro Verlag, por fin se haya realizado desde aquí y por escaladores locales, por la gente que hemos abierto bloques y vías, por los que han trabajado sobre el terreno, dando a conocer, mediante blogs, vídeos, foros, reseñas piratas provisionales, etc, etc.

Realizada con mucho cariño y esmero por Guillem Crusats, ha sido un ir y venir de mails con croquis sobre el papel y sobre el photoshop, entre Guillem Crusats, Jordi Serra y yo, que eramos los que teníamos toda la información que durante años se había ido aglutinando en ordenadores, folios y libretas, gente que desinteresadamente se ha involucrado en el proyecto de Guillem , otros que le han puesto trabas, pero al final la Guia de Boulder en Savassona a visto la luz.

Muchas felicidades.

La podéis comprar directamente por 20 € en la librería de montaña, Muntanya de Llibres (Vic) o a través de la web de la Editorial Alpina, a partir de mañana estará a la venta en todas las librerías.

11 comentarios:

4Recauxutats dijo...

mai he fet boulder seriosament crec quegracies a aquesta guia em quedo sense excuses per començar!.

Laia Nadia dijo...

per fi surt a la llum!!! ja tinc ganes de veure-la, s'ha fet una bona feina i ara només cal respectar Savassona com bé hi diu a la guia (allò que sovint recordes al teu blog i que alguns passen de fer, com és deixar reposar la roca quan plou, etc, etc)
felicitats Guillem, salut i endavant tots!

zombi dijo...

Doncs la comprarem i la disfrutarem!!!!!
salut i roka!!!!!!!

Pekas dijo...

Bona feina.. si senyor... Una más para la "cole"...
:-)))

Fernando dijo...

Esa portada tan mística, llamativa y lograda es todo un punto. Por ella vale la pena tenerla.
Agradecidos por el trabajo

Ferran Guerrero dijo...

Gracias a todos, ha costado, sangre sudor y lagrimas, no soy el autor, pero con toda la ayuda que entre Jordi Serra y yo hemos realizado a Guille Crusats, es como si fuese nuestra, toda la información que habiamos desarrollado, fotos, mil cosas.

Hay queda para siempre, ahora a disfrutarla.

Mario dijo...

Vaya lujo de guía. Tengo que ir recolectando poco a poco. Como novato aún me quedan muchos bloques por hacer, pero es un lujo contar con información de este tipo. Espero ir a Savassona en alguna ocasión. Saludos.

morfu dijo...

quina PENA !!! M'en recordo ja fa temps que Savassona era un lloc tranquil on d'una pessajada un s'omplia de bona energia. Un lloc per pensar ! amb unes pedres que ens han fet disfrutar-la encara més. Ja fa una temporada que això ha
canviat... ja sabem perquè ! de vegades els afanys de protagonisme fan molt mal i porten al pitjor remei. Sabem sobradament que les pedres de savassona són milenaries, pedres ibers i delicades. Tothom hi pot escalar, esclar però no en fem més propaganda sinó acabarem fent pols Savassona tal i com està passant. AVUI TAMBÉ ÉS UN DIA TRIST ! I LAMENTO MOLT EL QUE ESTÀ PASSANT !

txetxu dijo...

jo entenc les dues posicions i totes dues tenen la seva part de raó.....com a escalador i a Savassona concretament, ara amb la guia la gent coneixerà més l'entorn amb tota la seva historia i crec que respectarà més l'entorn i les pedres, que falta li fa.....xo crec que Savassona és mereix que la gent ho conegui, l'any passat vaig coincidir amb una gent de Suïssa, i això jo crec que és bonic......i sempre amb respecte siusplau!

felicitats per la guia a tota la gent que ha participat

joan dijo...

és una llàstima.La guia potser estarà molt bé, no serè pas jo qui la compri, el que està clar és que savassona deixarà de ser el que és: un lloc tranquil i net que si bé últimament ja comença a està massificat. No entenc aquesta mania de publicar i publicar i fer d'un espai verge,protegit,tranquil i amb história, un lloc amb pedres mil-lenàries dels nostres avantpassats. No u sè els autors cuidaran l'entorn,però tota l'altra gent tambè? veurem tot ple de merda i burilles i magnesi i blocs erosionats i blablabla? i la pròxima? la comarca? bona feina companys...el temps donarà la raò!

Ferran Guerrero dijo...

Hola Jan: Doncs crec que la gent tindria que comprar la guía, no tot del que es parla es escalar, blocs, methodes, etc, es parla de respecte, historia, etc, etc, pero bueno aixó es una opinió personal.

El tema de publica i publicar, la primera publicacio que es va fer oficial en una revista de tirada estatal va ser de Savassona per en Miquel Saborit fent boulder a la part de darrera de la pedra del Sacrifici, (aixo be de molt lluny), despres s'ha publicat en diferents mitjans, incluent blogs, videos a patades al Youtube, etc, etc.

El autor i la gent que ha donat el seu vist i plau les seves raons tindran, incloent el propietari, segons ens van explicar aquesta setmana va ser qui va autoritza tot aixó, D'autor solament hi ha un en Guillem Crusats.

Sobre La Comarca, com aperturista, etc, etc, no fa falta fer cap guia en format paper de La Comarca, ni de Fussimanya, ni d'altres llocs que hem anat obrint, ja esta tot fet, em refereixo a las ressenyes, les pots trobar fa mes de tres anys a la dreta d'aquest blog i t'ho pots descarregar gratuitament, aixó si, no trobaras graus, ja que vam decidir de passar de graduar res, qui be a escalar aquí, be perque li agrada escalar no persegueixen un numero, ja que no existeixen, es veritat que ha aparescut algún canto picat a La Comarca, segurament el mateix que els ha picat a Savassona, quant ha vist que la seva evolució era pessima i necesitava d'aixo. de manufacturar al seu gust.

Entenc la teva postura (tot aixó desde el respecte i agraeixó aquets punts de vista), pero apart d'escaladors, tambe hi ha gent que degrada l'indret i no escalen, gent que l'any passat els trobaves amb motos de trial pujant a Sant Feliuet, families fent Picnic que no recullen la seva merda,escaladors que van deixan troçets de paper del tabac, o esparadrap per terra o als forats de la pedra, i encara que semblin que aixó ho fa gent de fora, tambe ho fa gent d'aquí escaladors locals.

L'anys passat, un dia d'escalades, vaig endur-me a casa tres bosses d'escombraries que vaig anar omplint al llarg del dia, vidres d'ampolles al costat del Dau, colilles, esparadrap, joguines de nens, una pilota, una parrilla, etc, etc.

Bueno es una questió de respecte.

Repeteixo l'autor, el propietari, la unió excursionista, hauran tingut els seus motius per publicar aquesta guia, aquí s'informa de la seva aparició i tambe sempre s'ha informat anys abans de tot el que no es podia fer al voltant d'aquest entorn, i el respecte al mateix i a la roca.

Gràcies per la teva participació.