jueves, 20 de agosto de 2009

Heart of Stone, algo en lo que pensar...

Hace pocos días aparecía en el canal de videos Vimeo, un vídeo titulado Heart Of Stone , subtitulado por la AES (Asociación de escalada sostenible) y en colaboración con la Universidad de León.

En el se trata la problematica en las zonas de escalada que se quieren clausurar en el sur de los Estados Unidos, plagadas de grandes y pequeñas zonas de boulder y escalada deportiva, y con una roca excelente, arenisca.

Explican el sistema de asociacionismo, y como entidad la manera de contactar con propietarios y llegar a acuerdos para gestionar las zonas de escalada sin que ello conlleve al cierre de las mismas.

Hay puntos en el vídeo que tienen un profundo carácter americano y su manera de hacer, personalmente podríamos discutir sobre algunos, pero en el mensaje, en la forma y el sistema que utilizan, podríamos aprender mucho, de cara a enfocar las zonas de escalada en las cuales escalamos, y que cada día se ven más de ellas cerradas.

Nos queda mucho que aprender, os recomiendo la espera del vídeo, es interesante, al menos les funciona, y todo de forma privada, sin federaciones, ni subvenciones.

Heart of Stone - Spanish Subtitles! from Andrew Kornylak on Vimeo.

3 comentarios:

Oriol Quo dijo...

Woops! Interessant video... i realment amb frases i comentaris eloquents i provocadors (dit en el bon sentit)
!! És important que d'una manera o altre es promogui la concienciació d'aquest tema... i en els fons, que se'n desprengui, a nivell personal, una responsabilitat i un compromís.

En fi... està clar que videos com aquest, divulgacions com la que fa l'AES o agrupacions com la que fa referencia el video passen a ser uns rics elements pel bon futur del nostre colectiu i per la salut de l'escalada en general, on hi som tots i on, un dia o altre, cada u hi ha de creixer!!
Una abraçada.

Quo ... Amb unes ganes fanatiques de tornar per casa i veure com està el producte de la moltutra del gra de Blat... i desitjant ja d'empolsinar-se. je, je, je.

Fent el mono per l'Aresta Brucs dijo...

Hi ha coses que es veuen a venir...,jo havia cuit botifarres al bell mig de Montserrat i després allà no semblava haver-hi estat ningú. Més tard, l'escalada es va popularitzar i ja no podies deixar res a la muntanya, la de motxilles que volaven a peu de via...
Ara ens trobem regulacions i recomanacions. Als que feu bloc, segons com us empaita algú. És el problema que pateix tot el que es popularitza, és un preu que hem de pagar,...massa gent vol ser popular, és la sensació que em dona l'edat i la distància, quan navego per la xarxa. És el que es ven...
De tota manera valoro moltíssim el video, d'alguna manera tot passa pel respecte. Hi ha un moment on un propietari diu: mai havia estat això tan net..., jo és el que trobo a faltar des de fa molts anys. Suposo que si vols resoldre un problema de bloc , o bé una via d'esportiva has de passar-te molta estona en aquell indret, per tant et cal ser més respectuós..., étiques i estèrils discusions estilístiques, a part...

Una abracada i molts anys d'escalada.

Ferran Guerrero dijo...

Gracies als dos, acabo d'aterrar de la Vall de Boí, i el comentari que fa Fent el mono...en be al cap, tot es popular i es veritat, mai havia vist la vall de Boí amb tanta gent, fa 16 anys que escalo per alla, i aquets dies que he passat per alla m'ha deixat alucinat, cada vegada som més.